Waterleiding

In veel gebouwen is de waterleiding in de loop der tijd steeds verder uitgebreid. Ook zijn vaak oude stukken afgetapt. Daarnaast worden bij restauraties en verbouwingen leidingen weggewerkt in muren.

Pvc afvoer verbonden met een oude gietijzeren afvoer

Door dergelijke ingrepen is lang niet altijd duidelijk waar de in gebruik zijnde leidingen precies lopen. Vochtplekken die geweten worden aan bijvoorbeeld regendoorslag, blijken soms het gevolg van een lekkende waterleiding.

Het meten van waar (metalen) leidingen zich bevinden in de wanden, is een mooie methode om erachter te komen waar alles loopt.

Daarnaast is het van belang, wegens veiligheidsrisico’s met zware metalen, om loden waterleidingen te vervangen. Of er ergens nog loden leidingen aanwezig zijn, kan worden gemeten door de waterkwaliteit te testen.

Ook moet bij aanpassingen van het leidingenstelsel worden voorkomen dat water langdurig kan stilstaan in leidingen, dan kunnen zich namelijk schadelijke bacteriƫn ontwikkelen. Maak dan ook gebruik van deskundige en ervaren w-installateurs.

Contact

Volg ons op Facebook

Met subsidie van: