Hoe wij werken

U bent de eigenaar van één van de monumenten die onze provincie rijk is. Met de ouderdom van uw monument komen onvermijdelijk ook de gebreken. Dat vraagt om een regelmatige check van het onderhoud. Om te kijken waar de ‘slijtage’ zit. Juist ook op plekken die u zelf niet ziet of waar u niet aan denkt. Dat voorkomt dat kleine gebreken uitgroeien tot grote.

Voor wie?

U kunt abonnee worden van de Monumentenwacht als u eigenaar bent van een:

  • Rijksmonument
  • Gemeentelijk monument
  • Object met cultuurhistorische waarde (gebouw, interieur, archeologie, e.d.)

Wat kost het?

Voor slechts 40 euro per jaar bent u abonnee van Monumentenwacht Overijssel. Als abonnee profiteert u van ons, door de provincie gesubsidieerde, lage uurtarief.

Jaarlijks abonnementstarief€ 40,-
Uurtarief voor inspectie en rapportage€ 62,-
Voorrijtarief€ 60,-

U betaalt bij ons géén BTW.

De inspectietijd kan variëren van ca. 4 uur voor een eenvoudig monument tot ca. 24 uur voor een complex monument. Bij de verschillende soorten inspectie vindt u een nadere inschatting. Voor een eerste inspectie is meer tijd nodig dan voor vervolginspecties.

U kunt natuurlijk ook onze inspecties andere andere diensten afnemen, als u geen abonnee bent.

Bekijk hier onze producten- en tarievenlijst 2024.

Onderhoudscheck

Een abonnement bij Monumentenwacht Overijssel geeft u als eigenaar recht op een periodieke onderhoudsinspectie door onze ervaren bouwkundig specialisten. We voeren als het kan kleine herstelwerkzaamheden direct uit. Jaarlijks nemen we contact met u op om te vragen of u mee wilt doen aan de inspectieronde in uw buurt. We komen uiteraard alleen als u dat nodig vindt.

Een rapport waar je verder mee komt

Na elke onderhoudscheck krijgt u van ons een overzichtelijk inspectierapport toegestuurd. Daarin staan praktische adviezen voor goed onderhoud. Het rapport is ook een handige basis voor het aanvragen van subsidie of voordelig lenen.

Contact

Volg ons op Facebook

Met subsidie van: