Kennismaken…

Aangenaam kennismaken, nou ja…, online dan. Hopelijk zie ik jullie binnenkort natuurlijk in het echt, maar hierbij alvast een voorproefje: 😊

Mijn naam is Jan Romkes. De komende tijd heb ik de eer om bij de Monumentenwacht mijn afstudeeronderzoek te mogen afwerken op locatie in Dalfsen. Dit mag ik doen met mijn trouwe studievriend Mike Tuize. Samen hopen we ons, en daarin hebben wij alle vertrouwen, toe te werken naar onze diploma Bouwkunde na 4 jaren te hebben gestudeerd aan Hogeschool Windesheim te Zwolle.

Mijn afstuderen zal een einde brengen aan een -zoals ik het zelf met enige overdrevenheid en een knipoog noem- tweeëntwintigjarige ‘’schoolcarrière’’ welke begon in Zwolle hoewel ik ben geboren en getogen op het voormalig eiland Urk. Dat betekend haast als vanzelfsprekend dat ik afkomstig ben uit een vissersfamilie. Hoewel de visserij al jaren geen essentiële rol meer speelt binnen mijn familie, ben ik de eerste telg die het vakgebied binnen de Bouwkunde zal betreden na 8 jaar te hebben gestudeerd aan allereerst het Deltion College te Zwolle en vervolgens aan het Windesheim in dezelfde stad. Aanvankelijk was mijn idee, net als vele anderen die starten met de studie Bouwkunde, architect te worden maar als snel kwam ik erachter dat de Bouwkunde zóveel meer te bieden heeft… Bijvoorbeeld het mogen werken met bestaand vastgoed. Het opnemen van conditiescores bij een Bouw- en adviesbureau en het mogen uitvoeren van klachtonderhoud en voorbereidingen op grootschalig onderhoud bij een woningstichting, bevielen mij tijdens stages zodanig goed, dat het bestaande vastgoed een richting biedt waarin ik mij met veel plezier zie werken. In combinatie met de passie die mijn afstudeerpartner Mike Tuize heeft t.o.v. het authentieke monumentale bouwen, zijn wij met deze fantastische organisatie in contact mogen komen.

Blijft u wellicht met enige nieuwsgierigheid doorlezen en u afvragen: ‘’wie is nu die Jan naast zijn studie!?’’ Wel, mij vragen naar mijn hobby’s, is eigenlijk vragen naar een waslijst aan dingen die ik doorgaans leuk vind om te doen. Vast omdat ik veel waarde hecht aan afwisseling, aan creativiteit en aan zelfstandigheid. Het maakt dat ik houd van het op de bonnefooi bezoeken van steden met alles wat zij te bieden heeft aan cultuur en activiteiten, maar ook van het schrijven in de ochtend met een lekkere sterke kop koffie, van wegdromen op muziek die veel anderen veel te traag vinden, tot aan het lezen van non-fictie boeken. Van het struinen door kringloopjes en het scoren van (oude) meubeltjes om vervolgens op te knappen maar nog leuker: het ontwerpen en zelf maken van meubeltjes. Bij deze laatste komt het niet verkeerd uit dat ik al enige jaren parttime werk in een bouwmarkt en klanten mag helpen met hun klus. Ik krijg er weer leuke ideeën en wederzijdse tips voor terug.

Ik hoop natuurlijk snel de organisatie beter te leren kennen met daarbij natuurlijk niet onbelangrijk gelaten, de klantenkring en abonnees. Daarom kijk ik uit naar mijn samenwerking met de Monumentenwacht en hopelijk tot snel! 😊

Contact

Volg ons op Facebook

Met subsidie van: